Home » Columns » Bijwerkingen?

Bijwerkingen?

Nano-Technologie, Quantum, Technologie, Wetenschap

Elke dag een bescheiden handjevol, niet teveel want waar ‘te’ voor staat heb ik geleerd is niet helemaal kosher. Wat pronte pilletjes voor het een en wat prikken voor het ander, zodat ’t gerevitaliseerde hartje blijft doorpompen.

Na de grote restauratie van 2018 werk ik ze braafjes naar binnen op advies en voorschrift van de gerespecteerde Groninger professor die net zo’n eigenwijze krotenkoker is als ikzelf ben. Misschien dat we het juist daarom ook zo goed met elkaar kunnen vinden en het was door hem dat ik een bij mij beter passend medicijn voorgeschreven krijg. Niet dat het me van de eigen verantwoordelijkheid ontslagen heeft om goed voor m’n eigen lichaam te zorgen, neenietdus.

Elkvoordeelhebzijnnadeel.. zei een eens bekende voetballert en als ik zo de bijsluiter lees bij een van de pillen is “een verhoogd risico op bloedproppen en ernstige bloedingen die leiden tot invaliditeit, die levensbedreigend zijn of zelfs een dodelijke afloop hebben en is een hoger aantal hartaanvallen” bekend bij gebruik van dat medicijn. Apart toch, dat juist medicatie die het een moet bestrijden het tegenovergestelde kan veroorzaken. Maar ja, het is bekend en boven water gekomen na uitvoerig voorafgaand testwerk en onderzoek op proefpersonen en heeft niet geleid tot patentafwijzing of het vrijwaren van aansprakelijkheid voor de producent. Voordat een medicijn de markt op mag en kan is er dus al het een en ander aan vooraf gegaan.

De tijd van nu waarin een virus zo prominent ten tonele gevoerd wordt vallen me een paar dingen op. Zo is sneller als de bliksem – zo wordt gezegd – een vaccin ontwikkeld dat er voor moet zorgen dat het lichaam gaat doen wat het sinds mensenheugenis al doet, het immuunsysteem aanzetten.

Daar komt bij mij de vraag omhoog “Wanneer heeft het lichaam de vaardigheid verloren het eigen immuunsysteem aan te zetten?” Is er ergens – en dan ook nog wereldwijd – een plaag over ons mensen heen gevallen die ons overlevingsmechanisme heeft geblokkeerd? Nieuwsgierig daarnaar heb ik me aan een Serologische (IgM/IgG) test onderworpen en wat blijkt, m’n immuunsysteem is ondanks alles nog prima in orde en als eigenwijze survivallist heeft mijn immuunsysteem het virus reeds met succes de nek omgedraaid.

De – in sneltreinvaart – nieuw ontwikkelde vaccins op basis van Gentherapie en Nanotechnologie worden nu als wondermiddel ingezet om het lichaam aan te zetten tot wat het van nature doet en bij het overgrote deel der mensheid – ruim 98% – ook zonder problemen. Natuurlijk kleven hier risico’s aan, elke pil, elk poeder, elke spuit waarin en waarmee wat bij het lichaam ingebracht wordt veroorzaakt een reactie. Van gentherapie is bekend en aangetoond dat deze “zeer ernstige gezondheidsrisico’s kan hebben, zoals toxiciteit en ontstekingen” en omdat de techniek relatief nieuw is “kunnen sommige risico’s onvoorspelbaar zijn”. Dat zijn NU – en al tevoren bekende – na uitvoerig voorafgaand testwerk en onderzoek op proefpersonen boven water gekomen – bekende bijwerkingen.

Doormiddel van gentherapie, gericht op ei- en zaadcellen (kiemcellen), wordt er gesleuteld aan basale menselijke eigenschappen, zaken zoals bijvoorbeeld lichaamsbouw, lengte of intelligentie om maar een paar voorbeelden te noemen. Hoe slim, hoe sterk, hoe lang moet / mag de gewenste en toekomstige mens zijn? Op zijn zachtst gezegd een controversiële ingreep in het menselijk DNA, ueber- und untermenschen technologie waarmee ook witte jassen uit het NSDAP-tijdperk zich bezig hielden. Doormiddel van deze kiembaangentherapie wordt het ingevoegde gen doorgegeven aan toekomstige generaties, een over-erfbare aanpassing met een wensmens als resultaat? Beetje brrr und unheimisch!

Wat betreft de gebruikte vaccin-nanotechnologie, het Amerikaans patent hierop is op 10 januari 2017 – dus NU al meer dan vier jaar terug in de tijd en na uitvoerig voorafgaand testwerk, onderzoek en studies – toegekend onder nummer 9539210. Het is geen Science-fiction meer, het is realiteit geworden, een beschermend octrooi is verleend – niet aan een fantoom, maar aan een techniek met onbekende en nog ongekende toepassingen met (nog onbekende) bijwerkingen?