Home » Columns » De Beer is los….

De Beer is los….

Nauwelijks uit de winterslaap ontwaakt trok de Mecca-Beer ruim de aandacht in het heerlijke ochtendzonnetje, en dat niet alleen van Cora-Yfke Sikkema, Burgemeester van het Oost Groninger Koopmansstadje. Spontaan poseerde het Beer & Burgemeesterduo voor de lekkerste Speciaalwaren- & Delicatessenzaak in het hartje van de stad.

Mecca, wereldberoemd binnen de Groninger Grenzen, is open en dat is niet alleen Poffert zonder afspraak maar ook IJs en Kovvi aan ’t loket en een winkel overladen vol overheerlijke bakproducten, chocolade en zoetwaren.

De Burgervader stapte blij- en moedig zonder afspraak even binnen, haalde jeugdherinneringen op bij het passeren van de langste snoepschepwand van Nederland en prees de ruim opgezette en vernieuwde inrichting van dit smikkelparadijs. Ruim van opzet zodat ook moeders met kinderwagens en ouderen met rollator en scootmobiel ongehinderd rond kunnen rollen.

Twee pronte stukken Poffert van de tafel verhuisden met de Burgervader mee naar haar volgende afspraak in het tegenoverliggende Gemeentehuis. Ze deed graag zelf en op persoonlijke titel een ondersteunende aankoop bij Esther van der Wal, sinds ruim een jaar de nieuwe eigenaar van Mecca.

Ondernemers hebben het nu erg zwaar en ook voor Esther niet bepaald het makkelijkste jaar maar, zij laat zich er niet onderschoffelen, zij verzet zich dapper, is weerbaar en strijdvaardig en staat op de barricades, kom maar op – De Beer is los!