Home » Columns » Denkstuk

Denkstuk

De Tikkende Tijdbom van Migratie

Dr. DogsDe Duitse psychiater Dr. Peter Christian Dogs, hoofd van de Panorama kliniek in Scheidegg en medisch directeur van de Max Grundig kliniek, is van mening dat politici denken dat ze de burgers niet serieus hoeven te nemen. Mensen die zich zorgen maken over de massa immigratie ‘zijn niet rechts, noch iets anders,’ betoont hij.

“De mensen zijn écht bang en erg onzeker, dat is waar het om gaat. De politiek zou er daarom goed aan doen deze angst eindelijk serieus te nemen, want angst is voorgeprogrammeerd en hoort bij ons, dat bewaart ons ervoor om domheden te begaan. Het idiote aan onze samenleving is dat wij allemaal bang zijn, maar allemaal doen alsof dat niet zo is.”

De miljoenen migranten die nu naar Europa worden gehaald hebben geheel andere waarden. “Dat is een tijdbom die we onder ons hebben, omdat zij onze waarden totaal niet kunnen begrijpen. Die kunnen wij hen ook echt niet meer bijbrengen. Therapie voor vluchtelingen zal daar amper aan wat kunnen veranderen, en wij kunnen niet anders dan dat te accepteren.”

Sowieso moeten er volgens hem grote vraagtekens worden gezet bij de massa immigratie naar Duitsland en Europa, met name omdat het vooral om jonge mannen met een waanzinnig geweldspotentieel gaat. In de psychologie gaat men ervan uit dat iemands persoonlijkheid in uiterlijk het 20e levensjaar, maar eigenlijk al in het 12e, is uitontwikkeld. Karakter, temperament en persoonlijkheid zijn daarna nauwelijks nog te veranderen.

Integratiecursussen, zoals ook in Nederland plaatsvinden, zijn in zijn ogen dan ook naïef. “Je kunt ze niet integreren. Op veel gebieden is er niets te integreren. Je kunt de taal leren, maar niet de cultuurkring, niet de godsdienstigheid, niet de overtuiging en al helemaal niet het geweldpotentieel. Er komen mensen met een potentieel waanzinnige agressiviteit, omdat ze in oorlogen zijn opgegroeid. Die hebben geleerd te vechten, en weten helemaal niet hoe harmonie werkt. Dat proberen om te vormen is een dwaze opgave.”