Home » Columns » Je Suis (Islamic) Swim-suit?

Je Suis (Islamic) Swim-suit?

Het is augustus 2016 als – niet alleen in de Sociale Media – een pennenstrijd gevoerd wordt over het wel-dan-niet-toestaan van het dragen van een alles verhullend zwem-, dan wel bad-pak. In een verhitte polemiek maaien voor- en tegenstanders van het dragen van de zo gezegde burkini’s elkaar genadeloos af. Gewapend met toetsenbord en muis wordt elke denkelijke hatelijkheid met punt en komma pin-point afgevuurd.

Waar halen de vuile christenhonden, de Westerse ongelovigen, de kafirs, zich het recht vandaan om zich te bemoeien met de islamitische zwem- & klederdracht? Dat islamitische vrouwen zich niet in mini-, mono- of bi-kini maar in en bur-kini te water willen laten is toch hun eigen geloofszaak? Hoezo worden ze beticht van een religieus achtergebleven eeuwenoud aangekleefd wereldbeeld? Het is toch de wil van Allah, de almachtige, de vredevolle, dat de man tegen zichzelf beschermd moet worden, zich niet door wulpse vrouwenwelvingen laat verleiden tot seksuele wellustigheid & pervers gedrag?

Terwijl de wereld in brand geschoten wordt, miljoenen mensen in hun bestaan bedreigd worden en veiligheid, geborgenheid, zekerheid vol haat en vergelding te vuur en te zwaard vernietigd wordt, vechten duizenden een even verhitte emotionele pennenstrijd uit die de geest vertroebeld, het verstand verdwaasd, het hoofd verdraaid maar vooral …. haat en onbegrip versterkt!

‘Propaganda never dies’ is een van de uitspraken van de illustere geestvervuiler Edward Louis Bernays, en daarin heeft hij het volledig bij het juiste einde. De mens is in de kern een emotioneel aangestuurd wezen dat zich o-zo-makkelijk laat mis-leiden. De Burkini een Islamitisch zwempak? … een Muslim Islamic Swimsuit?

Ooit gehoord van een Protestantse bikini, Katholieke zwembroek of een Hindoe badpak met bijbehorende zwembandjes?

Religie en etniciteit, bewust en welgekozen onderwerp van wereld-wijde-burger-strijd, juist en vooral nu, nu van de Baltische Staten tot het Midden Oosten de oorlogstrommen steeds luider slaan. Ratio boven Emo, geen haatoproepen zoals door Nayirah al-Sabah, geen vergiftigende beeltenissen zoals door Omran Daqneesh, geen Franse Vlaggetjes op profielfoto’s op Facebook, geen Je Suis Charlie, geen…

Je Suis Islamic Swim-suit.