Home » Columns » Saoedische Olie Barbaren

Saoedische Olie Barbaren

Een barbaars woestijnvolk wordt na WOI in het Midden-Oosten op de troon gezet door de politieke en economische wereldgrootmachten uit die tijd. Die machtigen van toen zijn alleen maar invloedrijker en wereldwijd bepalender geworden en het zwarte goud dat uit de bodem gepompt wordt zorgt ervoor dat een woestijnvolk zich in onmetelijke rijkdom kan baden. Rijkdom die tot onvoorstelbare hoogte stijgt maar die de geestelijke of morele ontwikkeling nauwelijks vooruit helpt, eerder het tegenovergestelde.

Het slijk der aarde verschaft absurde mogelijkheden, niet alleen in positieve maar vooral ook in negatieve zin.

Amper 100 jaar geleden nog in tenten wonende nomadische Arabische Bedoeïene woestijnbewoners hebben het Midden-Oosten tot een permanent oorlogsgebied omgetoverd waar met behulp van een op vele manieren uitgelegde en middeleeuwse absolute geloofsleer de buurstaten met anders gelovige buurvolkeren finaal afgeslacht worden. De volledige vernietiging van Yemen is een schrijnend voorbeeld hoe twee religieuze vijanden met Iran enerzijds en Saudi Arabië anderzijds de kromzwaarden kruisen en elkaar op leven en dood te lijf gaan. Hierin gesteund en omringd door een smerig internationaal economisch, politiek en militair netwerk waardoor het onderhand een onontwarbare kluwen van internationaal economische en religieuze tegenstellingen is verworden.

Moord en doodslag met behulp van Westerse vernietigingswapens! Een mensenleven is tot nul of generlei waarde gereduceerd. Niet alleen door militaire steun en wapenleveranties door de regeringen die ons zeggen te vertegenwoordigen maar ook door onze olieafhankelijkheid maken wij ons onbedoeld en ongewild medeplichtig en financieren wij met elke liter benzine de chaos die zich vanuit het Midden Oosten over de wereld verspreidt.

In oktober 2018 laat de Arabische Wahabi kroonprins Mohammed bin SATAN een voorheen welgevallige journalist door een speciaal terreurteam letterlijk en figuurlijk verdwijnen. Een tevoren geplande moord op Kashoggi, die hij voorafgaand aan zijn gruwelijke lot nog aan de telefoon gesproken had en uitgenodigd had om zich naar zijn thuisland te begeven. Uit angst daar vermoord te worden bedankte de journalist maar het veranderde niets aan zijn lot. Getrouw de vooraf geuite wrede belofte van kroonprins Mohammed bin SATAN werden de vingers van Kashoggi die het aangedurfd hadden kritische stukken te schrijven afgesneden waarna de marteling tot aan zijn finale ontmanteling met behulp van een kettingzaag eindigde.

Psychopaten met wereldmacht, al voor Trump geallieerd aan wereldmacht USA, toentertijd onder de heilig verklaarde Obama. De wereld beeft en kreunt dood, verderf en ellende onder deze smeerlappen die niet in goedheid de mens dient maar in onheil de mensen naar het leven staat, wreed en onmenselijk barbarisme!