Home » Goud veur elkoar » Slimme meter, wel zo slim?

Slimme meter, wel zo slim?

Nederland is niet het eerste land waar de zogenaamde ‘Slimme Meter’ geïntroduceerd is. Andere landen zoals Amerika, Canada, Australië en Engeland, etc. gingen ons voor. Dat ging niet zonder slag of stoot en wereldwijd leidde dat tot hevige protesten tegen de invoering van de meter. In het Verenigd Koninkrijk is de invoering van de meter voorlopig uitgesteld omdat de gezondheidsrisico’s die er aan kleven te hoog geacht worden.

Vooral de elektromagnetische smog die de meter dag en nacht afgeeft levert risico’s op voor de gezondheid van de mens. Deze gezondheidsrisico’s zijn vooral voor jonge mensen, oude mensen en bij patiënten met reeds bestaande ziekten of aandoeningen groter. Elektromagnetische overgevoeligheid is een gedocumenteerde neurologische aandoening waardoor het bewegingsapparaat wordt verstoord en geeft het immunologische en/of neurologische problemen. Ongeveer 10% van de mensen heeft hier direct en aantoonbaar last van.

Steeds meer wordt duidelijk dat elektromagnetische straling veel meer invloed heeft op alles wat leeft dan tot nu toe werd aangenomen! De slimme meter geeft dag en nacht gepulste straling, dat is een straling waarbij de frequentiegolf herhaaldelijk wordt onderbroken. Onze zintuigen nemen dit niet waar omdat ze onzichtbaar, reukloos en niet tastbaar zijn. Het zijn de frequenties van de slimme meter (van 2 tot 50 kilohertz) die ons zenuwstelsel verstoren waardoor ongewenste biologische effecten optreden.

De ‘Slimme meter’ gebruikt dezelfde frequenties waarin ons zenuwstelsel werkt, een zenuwblokkade kan een van de negatieve gevolgen zijn! In Australië kregen veel mensen ernstige klachten direct na de installatie van de slimme meters.

Het zijn niet alleen de gezondheidsrisico’s die eraan kleven, ook de betrouwbaarheid van de meters is niet optimaal. Het Nederlandse consumentenprogramma RADAR bracht boven tafel dat naar schatting 850.000 slimme energiemeters MEER meten dan werkelijk verbruikt is. Dit bleek uit een onderzoek dat door de Universiteit van Twente werd uitgevoerd. Het verbruik kwam 582% hoger uit dan het werkelijke energieverbruik! Telefoonopladers en andere energiebronnen in huis kunnen de meters beïnvloeden waardoor het verbruik nog hoger kan uitvallen.

De ‘Slimme meter’ kan nog veel meer dan alleen een meterstand doorgeven. Aan de hand van de meetgegevens is bijvoorbeeld na te gaan of er een (of meer!) koelkast in huis staat, een diepvrieskist, plasmatelevisie, magnetron, wasmachine, computer, aquarium, fitnessapparaat, eigenlijk alles waar een chip in verwerkt is. Ook herkend de ‘Slimme meter’ of u spaarlampen gebruikt, onder de douche staat, hoeveel personen uw huishouden telt, of er iemand thuis is of juist niet en …. heel veel andere informatie.

Persoonlijke informatie die verzameld & verhandeld wordt, uw privacy wordt met de voeten getreden. Informatie die door kwaadwillende buitenstaanders vrij gemakkelijk gehackt en in uw nadeel gebruikt kan worden. Domme meters geven perfect aan wat u verbruikt en verder niets anders. Niet waarvoor u het gebruikt, wanneer of waarom en dat is in wezen ook het enige wat voor u als afnemer belangrijk is. De energieleverancier levert en u betaalt gewoon wat u verbruikt, klaar, punt uit.

(Foto: Consumentenprogramma RADAR)