Home » Columns » Yes, Very Serious, Indeed!

Yes, Very Serious, Indeed!

De 66-jarige Sergei Viktorovic, voormalig Russisch spion, later dubbelspion in dienst van de Britse MI6. In 2004 opgepakt en in 2006 in Rusland veroordeeld tot 13 jaar gevangenisstraf. Na 4 jaar te hebben uitgezeten in 2010 vrijgekomen door een spionnenruil en sinds 2011 als Brits staatsburger woonachtig in Salibury. Op 4 maart 2018 samen met zijn dochter onwel op een parkbankje door een toevallig passerende dokter & verpleegster van de dood gered. Skripal en zijn dochter zouden het slachtoffer zijn van een zenuwgas aanslag.

De Engelse premier May, de Amerikaanse president Trump, de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Macron zijn er 14 maart 2018 van overtuigd dat Rusland achter de aanslag zit. Volgens de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson heeft de Russische president Poetin hoogstwaarschijnlijk persoonlijk opdracht heeft gegeven voor de vergiftiging. Volgens de Nederlandse minister-president Rutte is de verklaring dat Rusland vrijwel zeker verantwoordelijk is voor de zenuwgasaanval zeer geloofwaardig. “Zeer zorgwekkend” noemt de Nederlandse ministerraad deze gebeurtenis op 16 maart 2018, yes, very serious, indeed!

Inderdaad “zeer zorgwekkend” dat de bovengenoemde politici met hun opstelling nog verder insturen op de oorlogskoers die al enige jaren geleden is ingezet. Een alles dodende en vernietigende koers met een tevoren gedoodverfde veroorzaker, Rusland en haar president Putin met West-Europa als beoogd slagveld! Oorlogsdreiging als vergelding op een vermeende aanslag op een bejaarde dubbelspion, is dat de prijs die de wereld daarvoor moet betalen? Als deze dodelijke gesel de wereld zal treffen dan zijn het May, Trump, Merkel, Macron, Johnson en Rutte, hun naam zal dan voor eeuwen in het collectief bewustzijn gegrift staan als medeverantwoordelijken en mogelijk zelfs als aanstichters!

Yes, Very Serious, Indeed!