Home » Columns » Boeuf du Trays

Boeuf du Trays

“Schep jij jezelf op?” zei ze “ik hoop dat je het lekker vind, ‘k vind het best wel spannend om voor jou te koken” en zet een grote ouderwetse Drentsche Vleespot op tafel. Het rook geweldig, zag er heerlijk uit en het smaakte voortreffelijk, die Trees, die kan er echt wat van.

“Kijk, ‘k heb er ook nog een witlofsalade bij gemaakt” en een forse schaal vol met wit goud schoof ze over de tafel dichterbij. Vorige week vroeg ze me al op de app de oren van het hoofd, wat paste bij mijn ketogene eetpatroon met orthomoleculaire inslag, ze wilde met alle geweld iets lekkers voor me koken, en dat is haar geweldig gelukt. Samen met haar man en de aan hun toevertrouwde kinderkudde aan tafel genieten en maar opscheppen, tot drie keer toe!

Ze had voor mij niet zoveel werk hoeven te maken, maar ze wilde perse haar beste beentje voorzetten en DAT doet ze in alles en daar heb ik bewondering voor. Met name en vooral de aandacht, de zorg, de liefde en de toewijding waarmee ze – samen met haar man – de twee pleegkinderen omringd, want dan komt de leeuw in haar los. Zo geweldig als ze kookt, zo gastvrij als ze is, zo goed dat ze voor die twee (b)engeltjes zorgt.